Spiderwomen er to sambloggere som snuser rundt på verdensveven hver for seg, og som av og til finner noe de vil dele med hverandre, enten det er syke tanker eller syke bilder, eller av og til noe søtt. Som edderkopper flest lager vi ting av tråder, og vi spiser partnerne våre etter sex. Vi liker å vikle de som er mindre enn oss, eller dummere enn oss, inn i nett, og vi har til tider et avslappet forhold til sannhet.

fredag 30. mai 2008

Å spise sine barn


Når edderkoppbabyene klekkes, er det ikke akkurat tvillinger vi snakker om - her er det heller hundringer. I går var Edder vitne til en slik fødsel, eller hva det nå kalles. Og mens ungene gjorde seg klare til å møte verden, stod det en voksen edderkopp, vi velger å tro at det er mammaen, klar til å møte ungene på sitt vis.


Alle som har barn, vet at det er en strevsom affære, og tenk hvis det da er hundrevis av dem. Vår edderkoppmamma hoppet fram, snappet ungen i lufta og spiste den, alt dette uten å berøre nettet, sånn at de andre ikke ble skremt - sånn som gode mødre gjør - unngår at ungene føler seg utrygge. Vi antar at hun visste at det å ta seg av alle disse var umulig, og vi antar at hun i tillegg var sulten, og at hun kunne legge sammen to og to ...

.

Ingen kommentarer: